2022-2023

2023:

Året började med en klubbkonferens, ledare, styrelse och föräldrar träffades för att diskutera och besluta om den kommande verksamheten. Vi vill utöka tävling, både KM och externt, läger verksamhet men också fokuserade träningar för exempelvis tjejer. Vi måste också saluföra vad det finns för olika vägar inom klubben och judon, exempelvis domare, coach och tävlings funktionär, detta är viktigt då alla inte vill tävla. Vi har startat upp en föräldragrupp som jobbar nära styrelsen och judoverksamheten för att hjälpa till men också vara en idé och utförande grupp för att driva klubben framåt.

Södra Judo Open 1 28/1, vi har tävlande i U15 och U18 för första gången på ett antal år, totalt så var det 13 som tävlade och vi tog 1 guld, 5 silver och 2 brons medaljer.

Knivsta judocup, 12/2, – 5 stycken tävlande, Martin och Jenna är coacher samt Loke som både tävlar och coachar. Edith och Noah W tog silver medaljer. Det blev en lång dag då tävlingen varade från tidiga morgon till sen eftermiddag.

Solna kampen, vi hade 1 som tävlade, Loke och han kom på 4:e plats.

Sjukvårdsutbildning Judo 1 och 2 gick Annika och Marko, vilket är ett krav på kunskap som vi måste ha i klubben för att få arrangera tävlingar.

Step by Step 3 utbildning i Malmö som Martin deltog på.

Marko gick domarfortbildning i Portugal och höll senare en regel utbildning för Judogymnasiet i Lindesberg

Regelutbildning som är öppen för hela Sverige genomfördes i våra lokalen den 26/3 med Hasse och Krister på plats och det var Marko som höll i det hela

Tjejträning för Stockholm arrangeras vid två tillfällen under våren, den 26/3 var det två deltagare, men tyvärr ingen på det andra tillfället.

Södra judo open 1 eller 2

KM höll vi lördagen den 11/3 på ett annorlunda sätt. Vi bokade även Pingislokalen bredvid där det fanns utrymme för de som inte tävlade att röra sig lite fritt, i lokalen fanns också korv och fika samt att Bareco var där och visade upp våra profilkläder. Ett lyckat koncept som vi tar med oss på kommande KM och fortsätter att utveckla.

Marko och Martin var på utbildningen Step by Step 4 i Borlänge

RiksMästerskap för mellan- och högstadie startade helgen och här tog Petter en silvermedalj och Jenna kom på 4:e plats, Marko coachade och tyckte att våra tävlande har utvecklats och genomfört bra matcher.

Step by step 1 ändrades till en utbildning i att träna barn med Ann L och Jane B i Lindesberg den 26-28/5, Krister, Dimman och Hasse var med. Det ingick att vara tränare för de yngsta på lägret så ca 25 tränare tog hand om 170 barn på 350 m2 matta, roligt och utvecklande men en utmaning att klara ljudvolymen.

Den traditionella vår/sommarfesten hölls den 17/6 på Alby, tipspromenad med mycket priser, sallad och dryck bjöds det på och det kom mycket folk dvs det var en lyckad händelse.

Solna kampen, vi hade 8 stycken som tävlade, 2 stycken silver, Jakob och Walter, 1 brons Elis och 5 stycken 4:e platser, Otis, Stella, Nicke, Benjamin och Otto.

Södra judo open 4, två silvermedaljer vann klubben, bl a Alfons som tävlade i HU21 73 kg. Längsta matchen på mycket lång tid, Loke tävlar i PU13 och en av matchena blir totalt 9 minuter lång!

KM 19/11:

Uppsala judo cup 10/12?
Graderingar V49-V50
Höstterminens sista träning var den 14/12, sista veckan var det graderingar, lekar och fika.

 

2022:

Utbildning:
Bart, Martin och Hasse på idrottskonferens med Tyresö fritidskontor och flera föreningar i kommunen. Pontus går kursen ”Strategisk Styrelseutbildning – Funktion – Ordförande och sekreterare” och Krister går en RF-SISU Stockholm utbildning i ämnet ”Träna barn och ungdomar med ADHD, AST/ASD och andra diagnoser”. Vi genomförde en HLR utbildning.

Tävling:
Södra judo open, Knista judo cup och Solna kampen

Läger:
Judo festivalen i Lindesberg, tränare och elever var på plats och det var mycket bra träning.

Visa upp klubben:
Tyresö Festivalen var vi med på.

Förbundsaktivitet:
Tränings och mötes helg med Stockholms judoförbund, träning och möte i tre olika dojos.
Tjejträning i Stockholm, fyra av våra tjejer var med på träningen; Milly, Jenna, Lova och Emmah.

Gradering:
Marko graderar sig till 6:e Dan, mycket stort för Marko och klubben.

 

facebook