Solnakampen VT 2022, så gick det!

Så gick det!

Till tävlingen kom det 12 stycken tjejer och killar samt tre coacher och hjälpsamma föräldrar, alla hjälpe till så att det blev en bra tävling. Vi fick se många bra matcher, men också vad vi behöver träna mera på, nytt för denna tävling var möjligheten att följa tävlingen live. Jag kollade några matcher hemifrån och det fungerade väldigt bra, rekommenderas starkt för de som inte kan närvara på plats.

Ett stort grattis till alla deltagare!

Hasse…..

Tävlingen går i Solnas judos träningshall den 19/3 och anmälan ska vara meddelad till oss senast 9/3.

Texten är hämtad från Solna Judoklubb, vi kommer att anpassa texten enligt Tyresö judos modell.

Välkommen till nybörjartävling för barn och ungdomar mellan 7 och 12 år.

Solnakampen är en mycket uppskattad tävling på C-nivå för barn och ungdomar i kategorierna U9 till U13 med fokus på nybörjare, som högst tillåts orange bälte med grön markering (räknas som Orange). Vårt mål är att alla ska få prova på att tävla och då samtidigt få göra det med så rättvisa förutsättningar som möjligt. Vi kommer försöka, så långt det är möjligt, även att anpassa grupperna utifrån barnens tävlingsvana. Detta gör vi för att få jämnare matcher och en lagom utmaning för samtliga deltagare.

Då intresset är stort att tävla och vi har begränsad kapacitet i lokalen så vill vi att primärt de som inte är vana att tävla anmäler sig. Finns det plats över kan vi ta en några mer erfarna deltagare.

Följande anpassningar görs:

• Inga fasta viktklasser.
• Mixade grupper, tjejer och killar tävlar tillsammans.
• Vid skapande av grupper så matchar vi vikt, bältesgrad och tävlingsvana så långt det är möjligt.
• Alla deltagare får medalj.

Tävlingen sker så långt det är möjligt i pooler om 3-5 deltagare, vilket innebär 2-4 matcher per person. SJFs särskilda tävlingsbestämmelser för barn gäller för U9 och U11 med 2 min matcher (bedömning sker om oavgjort vid full tid). I U13 är det 3 min matcher med 1 minut golden score.

facebook